tisdag 24 maj 2011

Kompletteringar i engelska

Det kommer att finnas utrymme för följande kompletteringar i engelska B:

  • muntlig presentation för de som inte gjort/ blivit godkända på filmproduktionen under höstterminen.
  • writing för de elever som inte gjort/ inte blivit godkända på minst två skrivuppgifter
  • litteraturhistoria
Här beskrivs de närmre:

Litteraturhistoria

Detta gäller sidorna 60-64 i läroboken Progress Gold. Ni måste veta när Shakespeare föddes och dog. Ni får välja en av de författare som presenteras och berätta om själv. Jag kommer att fråga på ytterligare en författare och en litterär epok. Testet äger rum den 7/6.

Detta gäller: Jonas, Amanda, Noor, Hubert, Mokhtar, Charles, André, Carla, Mergim, Erik.

Writing

Beroende på hur mycket ni har blivit godkända på har ni olika mycket att göra. Ett gammalt nationellt prov kommer att ges den 8/6. Alla som ska komplettera writing ska göra detta. Ni får skriva på dator. En del av er ska även skriva ett "Letter of complaint". Instruktion för detta finns på s. 144-145 i läroboken. Ert klagomål ska gälla ett av följande två scenario som ni får utveckla på egen hand:
  1. Ni skriver ett brev till er hyresvärd för att klaga på en granne som ni utan framgång försökt prata med angående dennes störande beteende.
  2. Ni skriver ett brev till en butiksinnehavare för att klaga på ett butiksbiträdes otrevliga bemötande.
Denna andra uppgift ska vara inlämnad via email senast den 3/6

Muntlig presentation

Er uppgift är att beskriva för- och nackdelar med att bo i Malmö, Sverige samt ge behövliga råd och tips. Er tilltänkta publik är utomeuropeiska studenter (dvs. som inte känner till Malmö och Sverige så väl), som i så fall skulle plugga här som utbytesstudenter i ett år på olika gymnasieskolor i staden. 
  • Ni kan jobba ensamma eller i par. 4-5 minuter person gäller.
  • Ni kan välja att presentera som muntlig presentation för klassen, eller genom att spela in och göra video som i höstas.
Väljer man att göra en muntlig presentation, sker detta den 7/6 på engelskan (efter litteraturhistorietesterna) eller den 13/6 kl. 11.00 på svenskan.

Väljer man att göra en video ska denna vara färdig och lämna in till mig innan 12.00 den 10/6 (så att vi har tid att fixa tekniska saker innan dagen är slut och så att jag hinner bedöma dem under eftermiddagen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar